Η επιστημονική ομάδα ιδρύθηκε από τους πρωτοπόρους Δημήτριο Ζαμπάρα (Δ/ντης), Σπυρίδων Μπουμπούλη και Αθανάσιο Σπανό που ασχολούνται με την οδοντιατρική εμφυτευματολογία από το 1988.

Η ομάδα παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις οδοντιατρικών εμφυτευματικών αποκαταστάσεων (χειρουργικό και προσθετικό στάδιο, παρακολούθηση εμφυτευμάτων), ενώ έχουν εφαρμοστεί κλινικά όλα τα γνωστά συστήματα εμφυτευμάτων.

Σημαντική πληροφορία για τον ασθενή που επιθυμεί την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων είναι πως σε περίπτωση απουσίας οστού, η διαδικασία τοποθέτησης εμφυτευμάτων δε θα πραγματοποιηθεί σωστά. Η ομάδα μας, πρωτοπόρα στην ανάπλαση του οστού, είναι ικανή να αναπλάσει το οστό – εάν κριθεί αναγκαίο – με οστικά μοσχεύματα, έτσι ώστε να τοποθετηθούν τα εμφυτεύματα επιτυχώς.

Κύρια ειδίκευσή μας είναι η εμφυτευματολογία και η οστική ανάπλαση, ωστόσο ασχολούμαστε και με κλασικές οδοντιατρικές εργασίες, προσθετική και αισθητική οδοντιατρική.

Συμμετέχουμε σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια από το 1988 και πραγματοποιούμε συνεχώς έρευνες σχετικά με την οστική ανάπλαση των γνάθων. Επιπλέον, διοργανώνουμε επιστημονικές ημερίδες και συνδράμουμε σε σύνθετες χειρουργικές επεμβάσεις με απευθείας τηλεματικές συνδέσεις. Ακόμη, οδοντιατρικοί σύλλογοι της χώρας μας έχουν προσκαλέσει για να παρουσιάσουμε τις πρωτοποριακές μας εργασίες. Από το 2007 έχουμε συστήσει μια επιστημονική, μη κερδοσκοπική, εταιρεία με αντικείμενο την έρευνα, την ενημέρωση και τη διαρκή εκπαίδευση στην εμφυτευματολογία και την οστική ανάπλαση των γνάθων.

Η επιστημονική ομάδα πλαισιώνεται από συνεργάτες όλων των οδοντιατρικών ειδικοτήτων όπως περιοδοντολόγο, ενδοδοντιστή, γναθοχειρούργο, παιδοδοντίατρο, και ορθοδοντικό.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΣΩ SKYPE ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι ασθενείς μας έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω skype σε περίπτωση που βρίσκονται εκτός Αθηνών και δε δύναται να προσέλθουν στο χώρο μας. Οι συνεδρίες μέσω skype περιλαμβάνουν την αρχική εκτίμηση του στόματος του ασθενούς και την επίλυση αποριών που ενδέχεται να προκύψουν.