Ειρήνη Ζαμπάρα

Η Ειρήνη Ζαμπάρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 2012 μετακόμισε στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, όπου σπούδασε οδοντιατρική στο πανεπιστήμιο Semmelweis. Απέκτησε το πτυχίο της στην οδοντιατρική χειρουργική όπου αποφοίτησε με την ανώτατη διάκριση «summa cum laude» και GPA 4,2. Έχοντας ολοκληρώσει 5 χρόνια με διάκριση, έδειξε πρώιμο ενδιαφέρον στον τομέα της στοματικής χειρουργικής και της εμφυτευματολογίας, ολοκληρώνοντας τη διπλωματική της διατριβή στο στοματικό και γναθοπροσωπικό τμήμα του Πανεπιστημίου Semmelweis με θέμα «τοποθέτηση εμφυτευμάτων στην αισθητική ζώνη», την οποία παρουσίασε με επιτυχία και βαθμό «Αριστα».

Στη συνέχεια επέστρεψε στην πατρίδα της, την Αθήνα, όπου το ενδιαφέρον της για τη χειρουργική στόματος αναπτύχθηκε περαιτέρω ενώ παρακολουθούσε στην οδοντιατρική κλινική του κ. Ζαμπάρα, καθώς και στο τμήμα οδοντικων εμφυτευματων και ιστικής αναγέννησης του νοσοκομείου Υγεία. Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους επιβεβαίωσε ότι το ενδιαφέρον της βασιζόταν στον τομέα της ολικής αποκατάστασης στόματος καθώς και στην ανάπλαση του οστού σε περιπτώσεις προχωρημένης απορρόφησης. Για να αναπτύξει περαιτέρω τις γνώσεις της σε αυτόν τον τομέα, συμμετείχε ως ομιλήτρια σε διάφορα συνέδρια στην Ελλάδα.

Τον Ιούνιο του 2018 ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ όπου έλαβε μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην στοματική χειρουργική στο διακεκριμένο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, στην οδοντιατρική σχολή. Εκεί της δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξει τις πρακτικές της δεξιότητες σε χειρουργικές και μη χειρουργικές εξαγωγές τρίτων γομφίων, τοποθέτηση εμφυτευμάτων, ανυψώνεις ιγμορείων και καθοδηγούμενη οστική αναγέννηση.  Εκπαιδευμένη από εξαιρετικά επιδέξιους και αξιοθαύμαστους καθηγητές συνειδητοποίησε περαιτέρω τη σημασία της ανάπλασης του οστού όταν πρόκειται για τη τοποθέτηση εμφυτευμάτων. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου στη Νέα Υόρκη είχε την ευκαιρία να συναναστρέφεται με πολλούς ασθενείς καθημερινά, εκπαιδεύοντας έτσι τις δεξιότητες της στη διαχείριση ασθενών, βλέποντας ασθενείς όχι μόνο στην γναθοχειρουργική κλινική του NYU, αλλά και στο Governor Hospital στην καρδιά της Νέας Υόρκης. Εκτός από την πρακτική εκπαίδευση, είχε την ευκαιρία να αναπτύξει περαιτέρω το ενδιαφέρον της στον τομέα της έρευνας.

Συμμετείχε στην ετήσια μέρα Έρευνας του NYU, College of Dentistry με ερευνητικό θέμα «Καθοδηγούμενη αναγέννηση των οστών με τρία διαφορετικά υλικά εμβολιασμού σε 82 ασθενείς» όπου έλαβε το πρώτο βραβείο, υπό την επίβλεψη των Δρ Jesse Doscher και της Δρ Huzefa Talib.

Στην προσπάθεια περαιτέρω διεύρυνσης των γνώσεων της στον τομέα της αναγέννησης του οστού, ξεκίνησε μια έρευνα σε συνεργασία με το τμήμα Biomaterials and Biomimetics της Νέας Υόρκης και την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών με θέμα «Καθοδηγούμενη αναγέννηση των οστών με τρία διαφορετικά υλικά οστικών μοσχευμάτων σε 32 ασθενείς- Randomized Trial ”

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο εξωτερικό, συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια όπως το «Osteology Foundation-Βαρκελώνη, Ισπανία» και το AO στο Σιάτλ των ΗΠΑ με θέμα «άμεση τοποθέτηση εμφυτευμάτων και επιλογή μοσχεύματος»

Το 2020 επέστρεψε στην Αθηνά ως χειρουργός οδοντίατρος στο ZAB implant specialists καθώς και στο νοσοκομείο Υγεία. Εδώ έχει την ευκαιρία να εξελίσσεται καθημερνά και να αναπτύσσει τις δεξιότητες της στην εμφυτευματολογία και ανάπλαση του οστού μαθαίνοντας από την 30ετή εμπειρία των κ Ζαμπάρα, κ Μπουμπούλη και Κ Σπανού.

Υποστηρίζει τη σημασία του να μην είναι κανείς μόνο ένας ικανός οδοντίατρος αλλά κυρίως άνθρωπος και να δίνει στους ασθενείς το χαμόγελο τους πίσω κάνοντας τους να νιώθουν άνεση στο χώρο.

 • GUIDED BONE REGENERATION FOR RESIDUAL BONE AUMGENTATION. CLINICAL, HISTOLOGIC AND HISTOMORPHOMETRIC STUDY IN 82 PATIENTS.’
  Eirini Zampara, DMD, , Mukhlid Alshammari, BDS, MFDRCSI, Huzefa Talib, BDS,  Jesse Doscher, DDS
  New York College of Dentistry Research Day Exhibition, first award nomination for poster in the department of oral and maxillofacial surgery.
 • GUIDED BONE AND SOFT TISSUE AUGMENTATION IN THE ESTHETIC ZONE. 1-5 YEARS CLINICAL AND RADIOGRAPHIC FOLLOW UP STUDY’.
  ZAMPARA E., DMD,  ALSHAMMARI M., BDS, GISAKIS IG.,DDS, ZAMPARA IE. DMD
  Department of Oral and Maxillofacial Surgery, New York College of Dentistry
 • ‘HISTOLOGIC AND HISTOMORPHOMETRIC ANALYSIS OF THREE DIFFERENT BONE SUBSTITUTES FOR AUGMENTATION OF POST EXTRACTION SOCKETS IN 32 PATIENTS’.
  Eirini Zampara, DMD,; Mukhlid Alshammari, BDS, MFDRCSI, Joao De Bortoli, DDS PhD, Otto Mullings, BS, Ioannis G. Gisakis, DDS; Nick Tovar DDS, PhD; Lukasz Witek, MSci, PhD; Paulo G. Coelho, DDS, PhD
  Department of Biomaterials New York University College of Dentistry 433 First Avenue, Room 824 New York, NY USA
 • NEW ALGORITHM IN IMMEDIATE IMPLANT PLACEMENT AND SELECTION OF BONE GRAFT MATERIALS’.
  Mukhlid Alshammari, BDS, MFDRCSI, EIRINI ZAMPARA, DMD, THOMAS WIEDEMANN, MD, DDS, PhD.
  New York College of Dentistry Research Day Exhibition, first award nomination for poster in the department of oral and maxillofacial surgery.
  Academy of Osseointegration 2020 conference (AOO).
 • ‘ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΖΩΝΗ’.
  ΖΑΜΠΑΡΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ,  ΖΑΜΠΑΡΑ ΙΩΑΝΝΑ, ΣΠΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΜΟΥΓΚΡΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ,ΖΑΜΠΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  54o Πανελλήνιο συνέδριο στοματολογίας,2017
 • ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΠΙΣΘΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΩ ΓΝΑΘΟΥ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΑΝΥΨΩΣΗ ΥΓΜΟΡΕΙΟΥ’.
  ΖΑΜΠΑΡΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ,  ΖΑΜΠΑΡΑ ΙΩΑΝΝΑ, ΣΠΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΜΟΥΓΚΡΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ,ΖΑΜΠΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.
  29ο HAOMS,2018
 • ‘ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΗ ΟΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ, ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ’.
  ΖΑΜΠΑΡΑ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ,ΖΑΜΠΑΡΑ ΙΩΑΝΝΑ,ΔΕΡΔΗΛΟΠΟΥΛΟΥ ΦΑΙΗ, ΔΕΣΠΟΤΕΛΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΖΑΜΠΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  56o Πανελλήνιο συνέδριο στοματολογίας,2019
  39o Πανελλήνιο οδοντιατρικό συνέδριο, Ηράκλειο, Κρητη,2019